Slik er jeg....

Vi har alle våre gode og dårlige sider og ettersom man blir eldre lærer man å akseptere det i seg selv og i andre. For en god del år siden gikk det en slik moro grei på nettet hvor vi skulle spørre kjente og kjære om å sende melding tilbake på hva din verste og beste egenskap var. Et stort flertall ga tilbakemedling på at min dårligste egenskap var at jeg var sta. Det var en stor overraskelse for meg som nok ikke helt hadde sett den siden av meg selv. Jeg tenkte mye på det og i et brev til min sønn nevnte jeg dette. Svaret tilbake fikk meg til å dra på smilebåndet. Han syntes ikke mamma var særlig sta....unntatt i den og den og dem situasjonen. Nå var dette en slik moro ting og ingen ville vel ha såret meg ved å skrive noe helt forferdelig. Stahet kan man tross alt jobbe med. Men like forbauset ble jeg da den gode egenskapen skulle tilbakemeldes. Det var lojal og det var det veldig mange som sa. Lojal er vel bedre enn sta og en god egenskap synes jeg. Ble litt fornøyd da. Det jeg egentlig ville frem til er at man må ta folk slik de er og være rund nok til å overse de dårlige og være glad i de gode. Det er bedre for oss alle. Selvsagt gjelder det også å prøve å dyrke det gode i oss selv og kanskje jobbe litt med det dårlige. 

 

 

12 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

12.10.2017 kl.08:48

Vi har alle gode og dårlig sider..helt klart..og de kommer jo frem bare i enkelte sammenheng..Noe må man være overbærende til, og ikke legge så mye i det...mye er også situasjons betinget sier jeg...Jeg behøver ikke VÆRE sånn, selv om jeg kanskje reagerte sånn DA...ha en god ny dag!

I gode og onde dager!

13.10.2017 kl.08:13

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja godt sagt.
Å være sta og lojal er ikke de værste egenskaper man kan ha :-)

Enig med deg; akseptere hverandre som vi er - være runde i kantene - og se det gode <3

Ha en flott dag!

I gode og onde dager!

13.10.2017 kl.08:13

Etdiktomdagen: (-:

Elisabeth

12.10.2017 kl.09:37

Alle har sine gode og dårlige egenskaper, i forskjellig grad osv, men som du skrev, en bør kunne godta hverandre for den en er! Tenk hvor kjedelig det hadde vært om alle hadde vært lik da!

Det var jo fine tilbakemeldinger å få av de du spurte! :)

Ha en super dag

I gode og onde dager!

13.10.2017 kl.08:13

Elisabeth: Det er sant.

natheless

12.10.2017 kl.09:58

Klart vi har flere sider av vår personlighet som sikkert ikke er bare bra. Men jeg tror vi trenger alle sidene av oss selv i livet. Stahet er veldig bra i jobbsammenheng for eksempel. Det er forskjell på å være et stabeis, eller å være målrettet!!! :)

I gode og onde dager!

13.10.2017 kl.08:13

natheless: Ja det var nok mere stabeist enn målrettet, men det er vel slik gode og dårlige egenskaper.

Marit

12.10.2017 kl.10:02

Alle er vi forskjellige ja, og jeg er ganske flink til å godta det. Selv om ikke alle er slik jeg ville de skulle vært. Men det er jo mangfoldet som gjør det spennende og interessant. Jeg hadde nok fått tilbakemelding på sta jeg også, og de siste årene negativ... den siste der er ikke så bra da! Ha en fin dag.

I gode og onde dager!

13.10.2017 kl.08:12

Marit: Uff ja, men da kan vi jo jobbe litt med det.

Margrethe

12.10.2017 kl.20:26

Vi har nok alle noen gode og dårlige sider.... men det er jo ikke en utelukkende dårlig side å være sta da..... det kommer godt med når en vil ha noe gjennomført for egen del også!

I gode og onde dager!

13.10.2017 kl.08:11

Margrethe: Nå ja tror kanskje det ikke var det de tenkte på.

Skriv en ny kommentar

hits