hits

Hva er egentlig evigheten?

Av og til, når alt er stille og verden plutselig er veldig stor prøver jeg å forstå. Hva og hvordan er verden, universet og evigheten. Hvordan har det blitt og hvem styrer egentlig.Ser man opp i himmelen en mørk klar natt ser vi bare en liten bit av alt...likevel flere stjerner enn vi kan telle. Hvor ender det? Hvor mye er det egentlig? Finnes det liv på andre planeter eller er vi alene? 

Ender alt med døden eller blir man slik mange tror gjenfødt eller som andre tror ender opp i paradiset eller får gå gjennom perleporten og sitte på en sky sammen med englene. Sannheten er vel at man aldri får et godt svar før man er der selv. 

En av familiens yndlinger var vel bare fire fem år da vi hadde en slik vanskelig samtale. «Jeg tro ikke på Gud jeg» sa han med stor overbevisning. "Tror du ikke på Gud" svarte jeg. "Hvem har da laget verden». Svaret kom kontant.  «En eksplosjon». «Men hvem har laget eksplosjonen da» spurte jeg i håp om at en tanke skulle så frø. Gutten tenkte en stund så sa han «men hvem har egentlig skapt han der Gud da» Jeg ble målbundet. Hvam skapte egentlig han der Gud? Og hvor kom alt i fra. Hva er evigheten? Må ikke alt begynne og slutte noen sted. 

 

6 kommentarer

Toini

11.07.2018 kl.08:36

Ja det er er ikke lett å forstå..og jeg tror det er det som er meningen...at vi ikke skal vite....Ha en god ny dag!

I gode og onde dager!

14.07.2018 kl.08:28

Toini: (-:

fruensvilje.blogg .no

11.07.2018 kl.09:25

dette er et tema ingen noen gang kan forstå helt og full,vi må bare tro rett og slett :=)

I gode og onde dager!

14.07.2018 kl.08:28

fruensvilje.blogg .no: Ja slik er det.

Mariann Sæther Tokle

11.07.2018 kl.09:25

Jeg har hatt kontakt med så mange som har gått over at jeg er nødt til å tro. Når jeg var på kurs nå sist snakket en bestemor ca 20 min gjennom læreren og hun fortalte så mye om det de hadde hatt sammen, mange små hemmeligheter som bare de visste om. Det var helt magisk. Jeg trodde ikke for noen år siden men det gjør jeg nå. Vi lever videre, bare uten kropp og jording

I gode og onde dager!

14.07.2018 kl.08:27

Mariann Sæther Tokle: Litt rart å tenke på.

Skriv en ny kommentar

I gode og onde dager!

I gode og onde dager!

64, Trondheim

Kategorier

Arkiv